Day 240 – Aduarderzijl

Ik kwam thuis en zag de zon halverwege ondergaan met een paar mooie sluierwolken. Gauw de tas inpakken; Camera, Statief, lenzen, filters, filterhouder, drone etc etc.

Het was 20:00 uur en rond deze tijd gaat de zon toch alweer eerder onder en wel te verstaan 20:58. Gauw stap ik de auto in op zoek naar een mooie plek. Via Suncalc.net had ik al uitgezocht dat de zon in het westen naar beneden zal gaan en precies op die locatie had ik een mooie compositie in gedachten. Ik reed naar Aduarderzijl, een plekje waar vaker fotografen komen en wat ontzettend mooi is door de rust en het vele water wat er heerst. Tevens voor een compositie heeft deze plaats een hele lange mooie S bocht met wit hekwerk.

Toen ik aankwam zag ik een paar geweldige mooie bloemenvelden vlak voor deze plek liggen. Het was een mix van verschillende soorten bloemen, waaronder zonnebloemen. Met dit weer en temperatuur en een zonnebloem is de foto natuurlijk al erg geslaagd. Rustig het veld ingelopen en rekening houden met het veld van de boeren vond ik een kleine trekkerspoor waardoor ik kon manoeuvreren. Hier midden in het veld kon ik mooi kiezen voor een strakke compositie met de zonnebloem mooi in de voorgrond.

Gear:

Canon EOS R & Tamron 15-30 F/2.8
NiSi Filterhouder 150mm & NiSi 4 stops grijsverloop

Exif:

1/8 SEC | F/16.0 | ISO 50 | 14 mm.

Foto:

Plaats:

 

Follow me on Instagram!
NederlandsEnglish