Veenpluis, Drenthe.

Sinds ik ben begonnen met fotografie, en dan voornamelijk natuurfotografie en landschappen, moet je ook op de hoogte zijn van wat het weer en de natuur doet.
Het zou zonde zijn als je erop uitgaat en er hangt een gigantische bui boven je hoofd. Al hoe wel dat ook best interessante plaatjes oplevert…

Aangezien ik de natuur en de wereld steeds meer ben gaan bewonderen door fotografie, kom ik ook regelmatig zeldzame planten, dieren of andere levende zaken tegen. Zo stuitte ik afgelopen week op Veenpluis. Heel eerlijk, ik heb er wel eens van gehoord, maar had het eigenlijk nog nooit echt goed bekeken en ontdekt. Na dat ik hier een aantal foto’s van gemaakt heb, die je onderaan dit artikel kan zien ben ik me eens gaan verdiepen in dit plantje.

Veenpluis is een soort uit de Cypergrassenfamilie. De plant zelf kleurt van groen naar rood/bruin later in het seizoen. 

Deze plant komt alleen voor op natte en zure grond. In Nederland hebben we dat vooral veel op de heide. De plant is een beschermde plant, maar niet zeldzaam doordat de plant goed groeit in ons land. Buiten deze twee landen is deze plant uiterst zeldzaam.

Geniet hieronder van de foto’s.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
NederlandsEnglish