Dag 2: Reis naar Zuid Duitsland/Oostenrijk

Deel dit artikel:

Dag 2 begon ontzettend vroeg. Na twee keer avondeten gehad te hebben zijn we nachts om 00:30 in de auto gestapt op zoek naar een donkere plek om te gaan genieten van de melkweg.  Onderweg veel wilde dieren tegengekomen; vossen, zwijnen, herten en marters.

Aangekomen op de plek  wat we van te voren hadden opgezocht was het echt pikkedonker. Ontzettend gaaf om die melkweg te zien. Ook in Nederland vooral in het noorden is de melkweg goed te zien, alleen heeft Nederland veel lichtpopulatie waardoor je altijd last hebt van licht. Hier is dat gelukkig een stuk minder, en krijg je ook meer details op de foto. Zoals je op de foto kan zien heb ik gebruik gemaakt van een lange sluitertijd van 15 seconden, iso 3200 en een diafragma van f/2.8 icm Sigma Art 14mm.

Het is één enkele foto. Je kan ook zeker met meerdere exposures gaan werken. Tip: als je met een langere sluitertijd gaat werken worden de sterren helaas strepen, doordat de aarde draait. 

Ik heb twee composities uitgekozen; één met een mooi schuurtje in de voorgrond en één met een groot aantal dennen op de voorgrond en op de achtergrond een prachtige berg. 

Ochtends om 04:00 uur ging het wekkertje weer. Wakker worden bij de Eibsee. 

Hierin heb ik gekozen om deze 5 foto’s te laten zien waarbij je kan zien aan de toppen van de hoogste gedeelte van de berg hoe de zon opkomt, er komt steeds meer zon over de bergen heen, ontzettend gaaf om te zien.  Na deze foto’s eerst op zoek naar een bakker. In Duitsland kan dat wel, 07:00 uur zijn de meeste bakkerijen al open, al het niet eerder is. Hebben jullie wel eens GEWONE melk gevonden? 😉

Na het overheerlijke ontbijt frissen we ons nog even op in het hotel om daarna via een toeristische route naar Oostenrijk te rijden. Onderweg vele mooie rivieren, beekjes en watervallen gezien, en uiteraard veel kleine dorpen met hele mooie kerken. Zoals je kan ziet kan je ook prima tanken in Oostenrijk. In Nederland betalen we bij €2.- per liter.

Middag’s veel gewandeld op zoek naar mooie plekken, maar niet te vergeten ook te genieten!

Einde van de dag afgesloten in de regen bij een prachtige kerk in Oostenrijk. De wereld veranderde daar zo snel om je heen door de regenval, mist, wolken, luchtdruk, en zonlicht. Erg gaaf om te zien.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
NederlandsEnglish