Oostenrijk’18

In januari mocht ik afreizen naar Gerlos in de deelstaat Tirol van Oostenrijk. Voor mij om en nabij 1100 km rijden. Lange reis, maar genoeg te zien onderweg en vooral in de bergen. Als je Munchen voorbij bent begint het gebergte al in Beieren en begin je al te genieten van het gebergte en de mooie passen om je heen.

Waarom Oostenrijk? Oostenrijk heeft nog ontzettend veel prachtige ongerepte natuur en tevens altijd sneeuwzeker en het eten is natuurlijk ook om je vingers van af te likken.

Helaas heb ik deze reis niet echt een logboek bijgehouden, dit kwam ook mede door de heftige sneeuwval die er viel in Oostenrijk. Het heeft dagen gesneeuwd en wegen waren afgesloten i.v.m. lawinegevaar. Hierdoor maar weinig zon gezien en weinig goede foto’s kunnen maken.

Op de 2e dag maar eens op zoek naar een paar ski’s om de berg op te gaan. Onderweg naar het dorp Gerlos kwam ik ter hoogte van de Konigsleiten een mooi meer tegen. Echter moest ik vanaf de sneeuwvrijgemaakte parkeerplaats circa 50 meter lopen in meters verse sneeuw. Geen gemakkelijke opgave, maar we gingen ervoor.

Dat resulteerde in deze foto:

Konigsleiten Oostenrijk © Ronald van der Kloet

Terug naar de auto moest ik eerst even kilo’s sneeuw kwijt. De laarzen stonden tot de rand toe vol met ijskoude sneeuw.

Krimml.

Na een aantal dagen genoten te hebben van de sneeuw en veel lekker eten heb ik er voor gekozen om de ski’s even een dag rust te geven en heerlijk te gaan wandelen in het natuurgebied rondom Krimml. Krimml heeft de grootste waterval van Europa en op vijf na van de wereld. De hoogte bedraagt in totaal 380m.

Onderweg lopende naar de watervallen zag ik de zon heel mooi door de bomen heen komen. In de verte zie je meer wandelaars lopen richting de mooie watervallen, ik vond dit een mooie compositie voor een foto. Aan sfeer geen gebrek.

Krimml, Oostenrijk © Ronald van der Kloet

Na om en nabij een halfuur wandelen kom je aan bij de watervallen van Krimml. Je hoort in de verte al het gekletter van al dat water wat van de berg afkomt en zijn weg vervolgt via beekjes naar de bossen. Ik heb gekozen voor compositie vanaf de zijkant en wat hoger dan het onderste punt waar het water valt. Het waaide behoorlijk waardoor ik al snel regendruppels op mijn lens kreeg.

Krimml watervallen © Ronald van der Kloet

Wat je vooral merkt in de bergen zoals hier, dat het weer behoorlijk verraderlijk is. Zo schijnt de zon met lichte bewolking en twee keer knipperen met je ogen en het is mistig.

Krimml watervallen © Ronald van der Kloet
 

 Overige foto’s van de trip hieronder:

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
NederlandsEnglish